Wie van de drie?

Wie van de drie?

“Hans, kun jij morgenavond nog een klant voor ons ophalen uit Amsterdam? Heen met OV.” Vraagt Pascal Coree aan mij via de app. Ik ben ergens op visite en antwoord dat dit goed is. Als ik thuis ben, blijkt het iets anders te zijn geworden. We gaan met twee chauffeurs naar Amsterdam en bij het huisadres van de klant word ik weer opgepikt. Ik vraag nog even naar de auto van de klant. “Dat is nog niet bekend.” Antwoordt Pascal. Wat blijkt, deze klant is een echte autoliefhebber en heeft voor het dagelijks gebruik de keuze uit een Porsche 911 cabrio, een BMW X7 en een Mercedes Benz AMG G 63.

Bij elkaar hebben deze auto’s zo’n 1400 pk! OMG…. wat een geweld! Dat wordt dus sowieso smullen voor deze jongen! Ik schat in, dat in de winterperiode de Porsche wel in de garage blijft staan, dus blijven er nog twee geweldenaren over. De volgende avond rijden Daniël en ik naar onze hoofdstad. De klant heb ik al eerder via de app laten weten, dat ik hem rijd. Vlak voordat we arriveren, krijg ik een berichtje van de autoliefhebber: “Als je er bent, even een seintje geven. Binnen mag je wat drinken.” Op de parkeerplaats staat geen Porsche, geen BMW X7, maar steekt wel de Mercedes Benz boven alle andere auto’s uit. Als we het restaurant binnen lopen, wordt ons koffie aangeboden, maar Daniël en ik staan beiden te popelen om naar de auto te gaan. Even later kwijlen we bij en in de auto ….. en rijd ik deze naar de ingang van het restaurant. Wat een gevaarte. Bij Defensie hebben we ook de G-klasse, maar dan zonder “klasse” …… Daniel, die vanavond invalt en tegenwoordig op kantoor werkt, raakt niet uitgesproken over de auto.

Als ik hem vraag of hij misschien wilt rijden, hoeft hij niet lang na te denken ….. Zijn ogen beginnen te glimmen als een kleine jongen, die in de snoepwinkel staat, als ik hem de autosleutels overhandig. Op dat moment komt ook de klant aangelopen en ziet ons beiden nog in de auto zitten. “Ik wil wel graag voorin zitten!” Zegt hij lachend en ik vraag gelijk of hij nog belangstelling heeft voor de Aygo …..

Een paar minuten later zit ik in dit kleine monster met 75 pk naar de achterkant van de G-klasse te kijken, die snel uit mijn zicht verdwijnt!

Comments Are Closed!!!