Weddenschap

Weddenschap

“Hans, we hebben een etentje in de Librije, zou jij ons kunnen rijden? ” Ik antwoord, dat dit geen probleem is in deze rustige tijd. Als ik de desbetreffende avond op tijd bij de klant arriveer, krijg ik de adressen door van de andere gasten en zo pendel ik een paar keer richting de Librije. De Librije, wie kent dit restaurant van Zwolle niet? Wie zou daar niet een keer willen eten?

Nadat ik iedereen heb afgezet, rijd ik terug naar huis en denk aan 23 jaar geleden. Wat was het geval? Mijn Schoonzus en haar ex-man hadden een goedlopend aannemersbedrijf in Almere en hij was net zo gek van voetbal als ik. Hij fan van FC Omniworld en ik fan van FC Zwolle, beiden uitkomend in de Jupiler League, de oude eerste divisie. Op een dag stelde hij voor om een weddenschap af te sluiten met als voorwaarde, dat de verliezer een etentje voor ons vieren zou betalen in de Librije. De club, die in de eindstand als laagste van de twee gerangschikt was, moest betalen! Zonder te twijfelen ging ik akkoord, immers FC Zwolle was in al die jaren nog nooit lager geëindigd dan de club uit Almere! Opgetogen deelde ik Hanneke mede, dat wij ons konden opmaken voor een gratis etentje in de Librije! “Ga maar vast een mooie jurk uitzoeken!” deelde ik haar vol zelfvertrouwen mede.

Mijn lot lag echter in handen van de spelers van FC Zwolllllluuuuuh! Het werd een heel raar seizoen en de voetballers uit Almere speelden beter dan ooit en die uit Zwolle ….. het laat zich raden. “Jij ook altijd met je grote mond!” kreeg ik te horen. “Het komt allemaal goed!” zei ik geruststellend, terwijl ik stiekem al aan het sparen was….. Mijn hoop was gevestigd op de laatste periode. Hier moest FC Zwolle toeslaan anders zou “Hintergarten” onze vakantiebestemming worden! Gelukkig voor mij begon het in Zwolle te lopen en werden er veel wedstrijden gewonnen en dus punten gepakt. Uiteindelijk werd FC Zwolle negende in de eindstand en had ik de weddenschap gewonnen …..pffff.

Een paar weken later zaten we heerlijk te genieten van een zevengangen diner met wijnarrangement en konden we na afloop wel een chauffeursdienst gebruiken. Slingerend op de fiets reden we met z’n allen naar ons huis.

Comments Are Closed!!!