Televisie

Televisie

De klant heeft een vroege afspraak op het Mediapark in Hilversum. “Het is wat met die televisie” krijg ik vanaf de achterbank te horen. Ik antwoord, dat alles zijn voor- en zijn nadelen heeft. Onderweg krijg ik 2 mededelingen vanaf het dashboard: de ruitenwisservloeistof is op en de brandstof ook bijna! “Regel dit maar, als je mij hebt afgezet!” zegt de klant.

Als ik op het mediapark rondrijd, zie ik de gebouwen van de diverse omroepen en moet ik denken aan mijn vader, die 3 december jl. al weer 27 jaar geleden overleden is. Hij was gek op televisie. Niets was hem te veel om op het beeldscherm te komen. Zo werd ik in 1969 als 11-jarig jochie door hem meegenomen naar het Maagdenhuis, het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam, dat door studenten was bezet. “Het journaal zal er ook wel zijn” zei hij tegen mij en inderdaad dat klopte. Wij stonden samen achter de opgestelde dranghekken en ’s avonds waren we in een split second te zien. Ten minste volgens mijn vader dan …..

Daarna heeft hij zich samen met mijn zus nog eens opgegeven voor het programma “Eén van de acht”, destijds gepresenteerd door Mies Bouwman. Verder dan een voorselectie in Hilversum zijn ze niet gekomen, hij dacht, dat hij zelf de presentator was en maakte teveel grapjes ….. Wat dat aangaat, had onze tweeling meer succes. Zij hadden zich opgegeven voor het kinderprogramma Quatro, een quiz voor kinderen uit groep 8 o.l.v. Jochem van Gelder. Na de selectie mochten zij meedoen aan de opnames. Tevens mochten ze een aantal gasten als publiek meenemen. Toen werd mij duidelijk hoe bij de televisie het e.e.a. in zijn werk ging. Ze moesten een aantal kledingsetjes meenemen voor het geval ze zouden winnen en dus doorgingen naar de volgende ronde, die de week erop zou worden uitgezonden. Tussen de diverse opnames zat ca. 30 minuten en steevast werd dan aan het winnende koppel gevraagd: “Veel reacties gehad, de afgelopen week? ” …. hahaha. De dames deden het erg goed, maar struikelden na een spannende strijd ten slotte over de afkorting ZOAB. De tegenstanders, 2 jongens, wisten deze wel en gingen dus door! ZOAB ….. een afkorting, die ze nooit meer vergeten!

Als ik de auto heb voorzien van de diverse vloeistoffen is het wachten op het seintje van de klant voor de terugreis naar Zwolle!

Comments Are Closed!!!