Knopje

Knopje

“Zal ik straks tijdens het wachten de auto even laten wassen?” vraag ik aan de klant als we onderweg zijn naar Den Haag. Ik zie dat van mijn rechterhand al mijn vingers vies zijn en vraag mij in eerste instantie af hoe dat is gekomen. Dan schiet het mij gelijk te binnen. Ik heb mijn tas met een flesje water, een lunchpakketje en wat leeswerk achter in de kofferbak van de Tesla Model 3 gelegd, vlak voordat ik instapte. “Je moet de klep een beetje met geweld dichtdoen!” had de klant nog gezegd en dus deed ik dat …..  met een paar smerige vingers als resultaat. Maar eerst even laden bij de snelladers van Tesla. Van de klant begrijp ik, dat er tegenwoordig een snellader van dit merk in Rijswijk is geopend. Goed dat hij dit zegt, anders was ik zo naar Leiderdorp gereden. Het is ook al weer zo lang geleden, dat ik in een Tesla heb gereden …..  COVID-19 zal ik niet snel meer vergeten. Elke persconferentie wacht ik met spanning af, wat er nu weer wordt besloten. N.a.v. de laatste kreeg ik gelijk 5 annuleringen….. beetje jammer! Alles gaat tegenwoordig via het beeldscherm!

Als ik klaar ben met laden krijg ik een appje van de klant: “Je hebt lekker snel geladen volgens mij.” Ja, met een app van Tesla is alles te volgen! Op naar de wasstraat! Ik heb zo mijn adresjes in Den Haag en deze wasstraat is niet te duur, overdekt stofzuigen, ze hebben er koffie en niet te vergeten een toilet! Met de huidige sluiting van de horeca moet je immers overal rekening mee houden! Tijdens het nuttigen van de koffie praat ik even bij met de chauffeur van minister Cora van Nieuwenhuizen, die het wel heel druk heeft.

Hierna zoek ik een rustige parkeerplek op en verdiep mij in de geheimen van de Model 3. Ook hier gaat alles via het beeldscherm, er komen geen knopjes meer aan te pas. Behalve één, maar daar kwam ik achter toen ik de klant weer op moest pikken. Er was geen plaats meer en dus parkeerde ik de auto op de stoep. Alarmlichten aan en ….. alarmlichten …. hoe gaan die aan? Weer scrollen door het beeldscherm, maar niets. Toen ik het aan de klant vroeg, toen hij was ingestapt, sprak hij de magische woorden: “Knopje boven de spiegel!”

Knopje ……. grrrrrr…..!!

Comments Are Closed!!!