Het goede doel

Het goede doel

“Ha Hans, waarschijnlijk moet ik zaterdagnacht naar Schiphol. Zou jij mij eventueel willen brengen?? Is dus wel midnight.” Dit appje kreeg ik van één van mijn vaste klanten, gevolgd door: “Ik kan ook een Schipholtaxi bellen, maar gun jou liever de handel. Zeg maar wat je wilt.” Tja, en wat doe je dan? Een tijdje geleden heb ik het besluit genomen om niet meer ’s nachts dit soort ritjes te doen, maar ja, …. een goede klant,  weinig ritjes de laatste maanden en het feit, dat ik moeilijk “nee” kan verkopen tegen sommige van mijn klanten, antwoord ik, dat ik het wel doe, maar echt bij uitzondering en dus stap ik zaterdagavond bijtijds mijn bed in. De wekker is gezet, maar dat is uiteindelijk niet nodig. Vlak voor het afgaan, word ik wakker….. gelukkig! Gek is dat toch, als ik weet, dat ik er een bepaalde tijd uit moet, word ik 99 van de 100 keren op tijd wakker! Een uurtje later meld ik mij via Whatsapp bij de klant, die vervolgens door zijn vrouw en één van zijn kinderen wordt uitgezwaaid.

Op naar Vertrekhal 2! Onderweg praten we bij over de afgelopen maanden. De klant heeft het in tegenstelling tot mij erg druk gehad. De komende week is er echter tijd voor ontspanning voor hem. Hij gaat een week als vrijwilliger varen in de Ionische Zee met mensen met een beperking. Voor het goede doel dus!

“Na de vakantie moeten we het rijden maar weer eens oppakken” deelt hij mij nog mede, voordat hij uitstapt. Als de zon al weer bijna opkomt, duik ik weer mijn bed in. Nog even slapen en dan word ik bij de sportschool van John Black verwacht. Mijn vader zei altijd: ” ’s Nachts de man, overdag de man!” Dus …. niet zeuren, 2 dochters en John wachten op mij! Als ik in vol (sport)ornaat beneden kom, zie ik dat er een appje van John is binnengekomen. De training vervalt en dus heb ik een lange zaterdag, want 3x in slaap vallen binnen 12 uren, dat lukt mij niet meer!

Comments Are Closed!!!