Foto shoots (deel 2)

Foto shoots (deel 2)

De volgende ochtend maak ik om 06.30 uur de buurt voorzichtig wakker met de 2 liter diesel. Het avontuur kan beginnen! Ik zit in de auto met 4 dozen, die niets te zeggen hebben, en dat gebeurt niet vaak. Onderweg naar IJmuiden denk ik nog even terug aan gisteravond. Nadat ik de auto heb opgehaald, vertel ik tegen Hanneke, dat ik een Volvo bij mij heb, maar dat Willem-Jan naar een andere auto op zoek is. Hij rijdt niet meer zo veel en betaalt wel elke maand ruim € 140 motorrijtuigenbelasting. “Misschien is de auto van de buurman iets voor hem!” merkt ze op en ze gaat weer verder met haar legpuzzel.  Onze buurman is uitbehandeld en kan geen auto meer rijden. Na wat appjes heen en weer stuur ik de foto’s van de Peugeot 3008 naar Willem-Jan, die gelijk enthousiast wordt. Leuk als ik mensen kan helpen en het bijzondere is, dat ik een week hiervoor ook een andere buurvrouw, die onlangs weduwe is geworden, had geholpen met het verkopen van haar auto. Naast parttime privéchauffeur, acteur en auteur ben ik nu ook onbezoldigd autobemiddelaar……!

Als ik op tijd in een regenachtig en winderig IJmuiden arriveer, zijn de stylisten van het blad VT-wonen er nog niet. Als ik een kwartier later kort kennismaak met de dames help ik mee de lading lossen. De eerste doos vliegt bijna uit mijn handen ….. ik dacht dat deze zwaar zou zijn, maar voor dit gewicht heb ik geen sportschool nodig! Wat zou er toch inzitten? Op de vraag van één van de stylisten wat ik de rest van de dag ga doen, antwoord ik, dat een strandwandeling er vandaag waarschijnlijk niet inzit. “Lezen, koffiedrinken, visje eten, foto’s maken e.d.” deel ik haar mede, waarna ik van haar de tip krijg om naar Plantage RoCoCo te gaan: “Een heel mooi, oud gebouw, hier vlakbij.” Omdat het nog vroeg is, google ik eerst maar even mijn opdrachtgeefster om te zien wat er wellicht in de dozen zit en zie ik een paar prachtige papieren voorwerpen op mijn beeldscherm verschijnen. Is dit papier, niet te geloven?

Wie weet heb ik vandaag wel de spullen vervoerd van een binnenkort, hele bekende kunstenares uit Zwolle! Ik heb meer klanten vervoerd, die inmiddels bekend/beroemd zijn …..

www.elsavisser.com

Comments Are Closed!!!