De realiteit

De realiteit

“Kom maar even binnen, we hebben lekkage gehad en ik ben nog niet klaar!” deelt de klant mij mede, gevolgd door: “En we hebben toch tijd genoeg!” Als ik antwoord, dat we onze tijd wel nodig hebben met de maximum snelheid van vandaag de dag, maakt hij toch enige haast. Onderweg naar een regenachtig Rotterdam praten we bij, want mede door COVID-19 hebben we elkaar een tijd niet gezien. Ik had in mei nog wel een berichtje naar hem gestuurd om te vragen hoe het met hem en zijn vrouw ging. Hij valt qua leeftijd namelijk in een risicogroep. De klant is één van mijn eerste klanten toen ik begon met mijn chauffeursdienst en dat schept toch een band. Mijn belangstelling werd op prijs gesteld.

Als ik vraag of het bedrijf, waar hij nu vanaf de zijlijn alles volgt, maar nog wel degelijk betrokken is, ook veel last heeft gehad van het virus, antwoordt hij bevestigend. “Maar al met al valt het nog mee, we hebben wat reserves opgebouwd en geen steun van de overheid nodig” vertelt hij met enige trots.

Vandaag heeft de directie een bijeenkomst georganiseerd op de SS Rotterdam, het schip dat tegenwoordig als hotel en evenementen locatie is ingericht. Eigenlijk had de klant gezien corona hier geen zin in, maar de directieleden hebben er op aangedrongen en hem verteld, dat zijn aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld. Alles is in het werk gesteld om de veiligheid te garanderen. Hij heeft immers de laatste tijd al genoeg mensen in zijn omgeving zien wegvallen.

Als hij vraagt hoe het met mijn werkzaamheden gaat, kan ik alleen mededelen, dat ik ook geen steun nodig heb …. Gelukkig vind ik mij in een luxe positie, maar mijn omzet is van maart t/m augustus wel met 95% gedaald. “Maar goed, dat ik mijn secretaresse heb gezegd, dat ze voor deze rit eerst jou moest bellen” laat hij mij vanaf de luxe fauteuils achterin weten. “Hans Ruiter heeft het altijd druk” had ze hem mede gedeeld. Tja , dass war einmal …… hahaha. De realiteit is nu heel anders!

Maar net zoals vandaag: Na regen komt altijd weer zonneschijn!

Comments Are Closed!!!