Autokleur

Autokleur

Als ik bij de klant arriveer, zit hij op zijn mobiel te kijken waar ik de Jaguar I-Pace straks kan laden. Heen en weer zonder opladen gaat vandaag niet lukken, mede gezien het feit, dat we op de terugweg nog moeten omrijden. Ik heb echter ook mijn huiswerk gedaan en vertel hem, dat er een snellader staat in de omgeving van het Louwman Museum. “Dat is nog dichterbij dan degene , die ik had gevonden!” zegt hij verbaasd. Er wordt mij koffie aangeboden, maar aangezien dit de eerste keer is, dat ik in de volledig elektrische Jaguar rijd, verkies ik de autosleutels boven de koffie.

“Mooie kleur!” zeg ik tegen de klant, als we onderweg zijn. Persoonlijk houd ik wel van deze kleur, maar deze past niet bij iedere auto. “Mijn zoon heeft dezelfde auto, maar dan een grijze en die wil nu ruilen!” zegt hij met een big smile op zijn gezicht. Kleuren van auto’s, het blijft iets aparts. Zo heb ik een oud-collega, die alleen maar een rode auto wil(de) hebben en dat terwijl deze kleur erg gevoelig is en snel verkleurt. De populairste kleur in 2020 is wederom grijs. Eén op de drie auto’s heeft deze kleur, gevolgd door zwart. Samen met wit vormen zij de neutrale kleuren. Ze vallen weinig op en passen bij een wat ingetogen karakter. Daarnaast zijn het ook de meest zakelijke kleuren. Rode en groene kleuren komen steeds minder vaak voor en de kleur paars staat ‘kleurloos’ onder aan de lijst.

Zelf hebben we een keer een goud/gele auto gehad. Onze Renault Scenic was nooit moeilijk te vinden! Wat zeggen kleuren nu over de eigenaar? Volgens de kleurenpsychologie hebben alle kleuren een eigen betekenis. Koude kleuren zijn blauw, groen en paars. Blauw staat voor rust, vrijheid en betrouwbaarheid, eigenschappen die goed passen bij een fijne auto en bestuurder. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rood, oranje, geel en roze. Deze kleuren zijn vrij opvallend en hebben ieder een eigen karakter. Rood is een wat meer gebruikelijke kleur en staat voor passie en liefde, maar ook voor agressie en snelheid, twee eigenschappen die in het verkeer niet vaak als positief worden ervaren. En goud/geel? Geel is een vrij zeldzame kleur in de autowereld, waarschijnlijk door de opvallende verschijning. Het staat voor humor en vrolijkheid……. hahaha! Volgens mij klopt dat aardig ……

Comments Are Closed!!!