Alles went!

Alles went!

“Ik denk dat het verstandig is om een half uurtje eerder te vertrekken.” Deel ik de secretaresse mede. “Het is maandagochtend en we moeten langs Bremen en Hamburg en natuurlijk onderweg nog laden.” Vervolg ik. Er staat een reis naar Kiel op het programma en de klant heeft daar een afspraak om 11.00 uur. Dat is bijna 440 km en dus sowieso 5 uur rijden, dan nog rekening houden met de files en ca. 30 minuten laden. Dus vertrekken we om 05.30 uur uit Zwolle in plaats van 06.00 uur. Vroeg opstaan, maar niet alleen voor de kant en mij. Er rijdt nog iemand, die uit Beuningen komt, mee ….. De navigatie van de TESLA geeft bij het intoetsen van de eindbestemming gelijk de plaatsen aan waar een supercharger van TESLA staat. Dat is in ieder geval superhandig. Als we na een paar uurtjes rijden het oplaadpunt proberen te vinden, is deze verstopt achter een benzinestation. Wat dat aan gaat, zijn ze in Nederland gemakkelijker te vinden. Tijdens het laden is er tijd voor koffie of is het nu andersom?

Hierna rijden we naar ons einddoel en komen daar iets voor 11.00 uur aan! Goed dus dat we iets eerder zijn vertrokken…. Nadat ik de heren heb afgezet, heb ik nog 35 km bereik. Als ik via het beeldscherm naar een supercharger in de buurt zoek, wordt mij medegedeeld, dat deze 50 km rijden is! Sh… dus moet ik eerst ergens stroom bijladen. Snel rijd ik naar een laadpaal, die ik thuis al met de app had opgezocht…. bezet! Op naar de tweede bij een hotel. Bij aankomst zie ik geen enkele paal. Als ik mij bij de receptie meld, wordt de locatie verteld.

De lader zit verstopt in een soort souterrain. Gelukkig is de kabel lang genoeg en na een uurtje, helaas geen supercharger, kan ik weer 85 km rijden. Na het betalen van het parkeergeld, stap ik in en zet koers richting Denemarken. Gelukkig is dit laadstation makkelijk te vinden. Tijdens het laden pak ik mijn rust, immers om 16.00 uur staat het vertrek naar Nederland weer gepland. Het doet mij allemaal denken aan de begin van het lpg-tijdperk. Als je dan naar het buitenland ging, zocht je in een boekje de lpg-stations op en deze lagen nooit aan de snelweg zelf. Alles went, zullen we maar zeggen! Eén conclusie is wel, dat de klant deze reis op één dag nooit gelukt was zonder privéchauffeur! Dus heb ik deze dag mijn waarde weer bewezen!

Comments Are Closed!!!