2020

2020

Deze maand bestaat Chauffeursdienst Zwolle al weer 5 jaar en vier, nou ja, “vier”……, ik het eerste lustrum! Wat vliegt de tijd en dat ondanks 10 maanden corona! En wat een raar jaar heb ik, en niet alleen ik, achter de rug. Na het topjaar 2019, begon ik vol goede moed en met al veel reserveringen in de pocket aan 2020! Op velerlei gebieden zou 2020 een heel mooi jaar worden: 75 jaar bevrijding, de Formule 1 in Zandvoort, het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, het EK-voetbal deels in Amsterdam, de Invictus Games in Den Haag en ook nog de Olympische Spelen in Tokyo. Zelf hadden wij ons weer ingeschreven voor de 4-Daagse van Nijmegen en zou ik met een heel leuk stuk afscheid nemen van mijn toneelvereniging Quasi Berkum.

Daarnaast was het tijd om mijn boek “Achter het stuur” via o.a. Bol.com te verkopen voor het grote publiek. Na de eerste maand kreeg ik zelfs de eerste (en na later bleek de laatste ….) “royalties” binnen. Een schijntje t.o.v. de verkoopprijs van het boek, maar ja, wie het kleine niet eert!

Gelukkig werd er natuurlijk ook gereden, tot die bewuste 15 maart! Na twee maanden vol met ritten kwam de ene na de andere annulering binnen, werd toneel stopgezet net als mijn vrijwilligerswerk bij PEC Zwolle en de Peperbus. Opeens werd ik voor 100% een pensionado en dat was even wennen en niet alleen voor mij! Gelukkig keerde het tij even, al duurde dat niet echt lang. Binnen de familiesfeer werden wij geconfronteerd met het belang van het hebben van een goede gezondheid! Niets is belangrijker dan dat! Laat dat duidelijk zijn! Al met al een jaar om heeeeel snel te vergeten!

Wat zal 2021 brengen?Ik durf geen voorspellingen meer te doen. Voorlopig zitten we in een lockdown, al zou je dat niet altijd zeggen. Ik heb het idee, dat we ons begin 2020 meer aan de regels hielden dan nu. Ook wij knuffelen onze kleinkinderen niet meer met een raam er tussen en proberen nu zelfs af en toe voor meesteren juffrouw te spelen. Voor de rest is de agenda nog behoorlijk leeg, de kerk en het voetbalstadion zijn nog gesloten en veel klanten werken thuis!

Ik ben benieuwd, wanneer ik weer wat vaker op de “Start”-knop mag drukken. Eén reservering heb ik de komende tijd al staan, een rit met dozen! Laat maar komen!

Comments Are Closed!!!